Fyra sätt att optimera din mobiltelefon för bästa prestanda

För att hålla din mobiltelefon snabb och effektiv är det viktigt att regelbundet optimera enhetens prestanda. Här ger vi dig våra fyra bästa tips!

1. Rensa bort oanvända appar och filer

Det första steget till en snabbare mobil är att frigöra lagringsutrymme. Appar och filer som du inte längre använder kan ta upp värdefullt utrymme och göra telefonen långsammare. Gå igenom dina appar och ta bort de du inte använder. Samma sak gäller gamla foton, videor och nedladdade filer – säkerhetskopiera dem till molnet eller till en extern enhet och ta sedan bort dem från din telefon.

2. Uppdatera operativsystem och appar

Tillverkare och apputvecklare släpper regelbundna uppdateringar som innehåller prestandaförbättringar, säkerhetsfixar och nya funktioner. Kontrollera därför regelbundet om det finns uppdateringar tillgängliga och installera dem.

En uppdaterad mobiltelefon är inte bara snabbare, utan också säkrare.

3. Stäng ner bakgrundsappar

Många appar fortsätter att köra i bakgrunden även efter att du har slutat använda dem, vilket kan dra ner prestandan och tära på batteriet. För att optimera din enhet bör du regelbundet stänga appar som körs i bakgrunden. Du kan se vilka appar som är aktiva och stänga ner dem manuellt både på Android och iPhone. 

4. Starta om mobilen regelbundet

Ett lite underskattat tips för att förbättra prestandan är att starta om din telefon regelbundet. Genom att stänga av och slå på din enhet kan du frigöra minne och åtgärda mindre buggar som kan ha uppstått under användning. En omstart rensar också bakgrundsprocesser som kan påverka telefonens hastighet negativt.